De 24 uur Waterstof Challenge, oorspronkelijk gepland op 15 en 16 mei, kan vanwege het coronavirus helaas niet plaats vinden. De organisatie heeft samen met de Stichting Present een alternatief bedacht: De Social Hydrogen Challenge.Normaal gesproken nemen hier ongeveer 25 teams aan deel wat uiteraard nu, vanwege het coronavirus, niet mogelijk is. Juist vanwege dit coronavirus willen ze Nederlanders een hart onder de riem steken en heeft de organisatie van de 24 uur Waterstof Challenge samen met de stichting Present de 24 uur Social Hydrogen Challenge bedacht en op 15 en 16 mei gepland.

Stichting Present is een makelaar in maatschappelijke betrokkenheid. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Het plan is om diverse hulpvragen uit te voeren met behulp van waterstof auto’s. De opdrachten worden door verschillende landelijke Present stichtingen aangereikt. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij gemaakt door kleinkinderen afleveren bij oma of bedrijven die iets leuks willen doen voor hun relaties waaraan ze door de maatregelen minder aandacht hebben kunnen schenken. Om de verzoeken die uit het hele land zullen komen zo goed mogelijk te kunnen bedienen starten ze vanuit de regio Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel en doen veel andere provincies aan.

Live te volgen

De waterstof voertuigen zijn gedurende de 24 uurs challenge online te volgen. Bovendien kan van iedere uitvoering een foto of videomoment worden gemaakt. Uiteraard worden alle hulpvragen uitgevoerd op gepaste afstand en volgens de overige coronaregels.

Volg ze op https://elektricitijdrit.nl/24shc

Deze actie wordt ondersteund door onder andere:

  • Van der Linden Groep
  • Cleantechregio
  • Fast Concepts
  • ElektriciTijdrit
  • MKB Deventer
  • Twinning Energy
Categorieën: Wedstrijd

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: