Aalberts N.V. heeft deze zomer aangekondigd een project op het gebied van waterstof te starten bij The Green Village. Ze gaan daar waterstof-binnenhuisinstallaties in bestaande gebouwen onderzoeken en testen.

Het bedrijf gelooft dat toepassingen die gebruik maken van groene waterstof, belangrijke nieuwe mogelijkheden bieden op gebied van duurzaamheid. Belangrijkste doel van het onderzoek is om te onderzoeken hoe deze oplossingen veilig en toegankelijk te maken zijn voor elk huishouden.

Het project sluit daarmee aan bij de WaterstofStraat. Dit is het Green Village-programma waarin onder andere netbeheerders Alliander, Enexis en Stedin onderzoeken wat de rol is van waterstof in de transitie naar aardgasloze woningen en wijken.

Aalberts is positief over de toekomstige rol van waterstof. Dit komt met name omdat de benodigde investeringen om over te gaan naar waterstof bijzonder gunstig lijken. Door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur en het vervangen van gas CV systemen door waterstof CV systemen, kan dit een goed alternatief zijn voor warmtepompen of full-electric verwarming.

Ben je geïnteresseerd in het WaterstofStraat-programma?
Neem contact op met Lidewij van Trigt, projectmanager bij The Green Village.


Bron: Aalberts.com en The Green Village


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: