De GET H2-partners BP, Evonik, Nowega, OGE en RWE Generation willen samen de eerste publiek toegankelijke waterstofinfrastructuur bouwen. Het project ‘GET H2 Nukleus’ combineert de productie van groene waterstof met industriële klanten in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. 

BP, Evonik Nowega, OGE en RWE hebben een intentieverklaring ondertekend voor het project GET H2 Nukleus. Ze gaan groene waterstof produceren uit windenergie in Lingen, Nedersaksen. Hiervoor wordt op het terrein van de RWE-centrale in Lingen een elektrolyse-installatie gebouwd met een capaciteit van meer dan 100 MW.

De groene waterstof wordt door de bestaande gaspijpleidingen die Nowega en OGE beheren getransporteerd over een afstand van 130 km tussen Lingen en Gelsenkirchen. Daarnaast zal er ook gedeeltelijk nieuwe infrastructuur door Evonik worden aangelegd. Deze infrastructuur wordt gebruikt om de klimaatneutrale grondstof naar chemieparken en raffinaderijen in Lingen, Marl en Gelsenkirchen te transporteren. De bedrijven gebruiken de groene waterstof in hun productieprocessen, waardoor hun CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd .

GET H2 Nukleus wil de basis leggen voor een betrouwbare en duurzame waterstofeconomie in Duitsland. De productie van groene waterstof en levering aan klanten staat gepland voor eind 2022. De economische haalbaarheid gaat als eerste onderzocht worden.  

Toekomst GET H2

De GET H2 Nukleus is de eerste bouwsteen van een landelijk dekkend waterstof infrastructuur in Duitsland. De volledige infrastructuur is al uitgetekend door leden van FNB Gas. Achter het initiatief staan ​​bedrijven en instellingen die zich actief inzetten voor het creëren van een competitieve waterstofmarkt en voor het aanbrengen van de nodige aanpassingen aan het wet- en regelgeving.

Bron: GET H2

Categorieën: Waterstof transort

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: