Wanneer:
3 september 2020 @ 14:00 – 18:00
2020-09-03T14:00:00+02:00
2020-09-03T18:00:00+02:00
Waar:
Nederlandse ambassade
Kortenberglaan 4
1000 Brussel
België
Kosten:
Gratis
Contact:
CCU/S en waterstof in Vlaanderen en Nederland @ Nederlandse ambassade | Brussel | Brussels Hoofdstedelijk Gewest | België

De Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad), Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI) en de Nederlandse ambassade in België organiseren samen een event over (de mogelijkheden voor de technieken en bijhorende infrastructuur aangaande) CCU/S (Carbon Capture and Usage / Storage) en waterstof in zowel Vlaanderen als Nederland in het perspectief van een industriële transitie.

Het doel van de bijeenkomst is om een helder beeld te schetsen van de stand van zaken en om dieper in te gaan op de randvoorwaarden, hindernissen en opportuniteiten die nodig zijn voor een doordachte en kosten-efficiënte realisatie van concrete CCU/S- en waterstofprojecten in Vlaanderen en Nederland – in het kader van koolstofneutraliteit. De focus zal hierbij liggen op de industrie, Vlaams-Nederlandse samenwerkingsopportuniteiten en de ontwikkelingskansen vanwege het Europese niveau.

Rekening houdende met Covid-19 en de huidige regels hieromtrent zullen er maximaal 50 personen fysiek toegelaten kunnen worden in de plenaire zaal van de ambassade. Voor de overige belangstellenden zullen we een live-stream verzorgen. Als de regels intussen veranderen, dan zullen wij ons programma uiteraard ook moeten aanpassen.

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: