Wanneer:
9 maart 2023 @ 10:30 – 18:00
2023-03-09T10:30:00+01:00
2023-03-09T18:00:00+01:00
Waar:
Mereveld
Mereveldseweg 9
3585 LH Utrecht
Nederland
Energieopslag & Distributie @ Mereveld | Utrecht | Utrecht | Nederland

 

Op 9 maart 2023 organiseert Management Producties de 8ste editie van Energieopslag & Distributie, in samenwerking met Energie Nederland, TKI Nieuw Gas en Energystorage NL.

Opslag van waterstof
De rol van waterstof in het groter geheel zal zeker niet ontbreken tijdens deze inhoudelijke netwerkbijeenkomst. Hoe de rol van waterstof eruit gaat zien en hoe we opslag van waterstof succesvol kunnen implementeren in het energiesysteem is op dit moment nog niet zeker. Het opslaan in lege gasvelden is in potentie geschikt, maar hoe veilig en economisch haalbaar is dit?

Transport van waterstof
Als we kijken naar kleinschalige opslag van waterstof zien we dat speciale waterstoftanks de oplossing bieden, maar hoe zit het dan met transport van waterstof? In essentie zouden we dit dan moeten verschepen van productieplek naar plekken waar er vraag naar is. Als we opslag in deze mix toevoegen, is de eerste vraag meteen; Hoe rendabel is dit? En hoeveel elektriciteit hebben we nodig om dit te realiseren?

Portefeuille verduurzamen
Naast de beleggingsmogelijkheden die de energietransitie met zich meebrengt, is het belangrijk voor financiële instellingen om hun portefeuille te verduurzamen. Hoe gaat er geïnvesteerd worden door een van Nederlands grootste investeerders in vormen van energieopslag?


Als de zon niet schijnt en de wind niet waait

We moeten wel voorbereid zijn op dagen wanneer de zon niet schijnt en de wind niet waait. Daarom gaan wij in gesprek met TKI Nieuw Gas, Royal Vopak en NAM over de balans tussen vraag en aanbod voor waterstof!

100 Euro korting
Leden van Alles over Waterstof kunnen zich inschrijven met de code AOW100 en ontvangen exclusief een korting van €100.

Meer weten?
Alle informatie vind je op de website van Energieopslag & Distributie

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *