Wanneer:
7 juli 2020 @ 10:00 – 17:00
2020-07-07T10:00:00+02:00
2020-07-07T17:00:00+02:00
Waar:
Automotive Campus
Automotive Campus 30
5708 JZ Helmond
Nederland
Kosten:
Gratis
Proefrittendag met waterstofauto’s @ Automotive Campus | Helmond | Noord-Brabant | Nederland

Op 7 juli organiseert E-xpeditie.nl samen met Automotive Campus Helmond wederom een proefrittendag met waterstofauto’s. Naast ondernemers en fleet managers ontvangen ze deze keer ook graag bestuurders en beleidsmedewerkers. Belangstellenden kunnen een uur lang waterstofauto- expert Arjan de Putter bestoken met vragen. De proefritten zijn coronaproof en uitsluitend op afspraak.

De testrit begint met een tankinstructie bij het waterstoftankstation van WaterstofNet. Aansluitend maken ze een testrit over een opgezette route. Voor belangstellenden staan twee auto’s klaar: een Toyota Mirai en een Hyundai Nexo. Het zijn totaal verschillende auto’s met een totaal verschillende beleving. Beide auto’s hebben gemeen dat ze fluisterstil rijden, een grote actieradius hebben (500 respectievelijk 600 kilometer) en dat ze in drie minuten zijn volgetankt.

Geen auto’s verkopen maar informatieverstrekking

De proefrittendag is bewust geen poging om auto’s te verkopen. De Putter: “Natuurlijk is het mooi als mensen echt de overstap willen maken naar rijden op waterstof, maar wij verwijzen ze dan door naar de aanbieders. Deze dag is echt bedoeld om mensen te informeren en rijden op waterstof te laten ervaren.”

Waarom ondernemers?

De lage bijtelling (8% voor wie een nieuwe besteld) over de volledige cataloguswaarde maakt ze fiscaal aantrekkelijk. Waterstofauto’s zijn gewoon kostbaar, ook jong gebruikt. Maar met rijden op waterstof kun je je zakelijk ook onderscheiden. “de afweging om voor rijden op waterstof te kiezen is een complexe”, stelt De Putter. “Voor innovaties moet je als eerste ondernemers bij betrekken: zij zijn gewend om moeilijke afwegingen te maken én zijn in staat om knopen door te hakken.”

Coronaproof

De proefrittendag wordt coronaproof georganiseerd: de proefritten gaan uitsluitend op afspraak en voor iedereen is maximaal één uur beschikbaar. Bij elke wissel wordt de auto schoon gemaakt. En het gesprek gaat uiteraard op anderhalve meter afstand.

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: