Wanneer:
27 januari 2022 @ 15:00 – 16:30
2022-01-27T15:00:00+01:00
2022-01-27T16:30:00+01:00
Waar:
Webinar
Kosten:
Gratis
Contact:
Rijkswaterstaat
Webinar wagenparkverduurzaming en praktijkervaringen van de reinigingsbranche @ Webinar

Met de komst van zero-emissiezones vanaf 2025 en de EU-richtlijn Schone Voertuigen voor aanbestedende diensten die sinds augustus dit jaar van kracht is, groeit de noodzaak om wagenparken te verduurzamen. Ook voor (gemeentelijke) afvalinzamelingsbedrijven.

Donderdagmiddag 27 januari a.s. organiseert Rijkswaterstaat een interactieve online sessie over dit thema. Samen met TNO wordt gekeken naar de ervaringen uit een vijftal DKTI (Demonstratie Klimaattechnologieën en –innovaties in transport)-projecten met batterij-elektrische en waterstof-elektrische vuilniswagens. Daarnaast gaat EVConsult in op de tankmogelijkheden voor waterstof, specifiek voor afvalinzamelings- en reinigingsvoertuigen. Tevens delen diverse convenantsdeelnemers, waaronder vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam en Rotterdam en Twente Milieu, ervaringen uit de praktijk. Tijdens deze sessie heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezigen en uw eigen ervaringen te delen.

Dit webinar is opgezet vanuit het convenant duurzame voertuigen en brandstoffen in de reinigingsbranche. Rijkswaterstaat ondersteunt de uitvoering van het convenant onder andere met kennissessies. Tijdens deze kennissessies gaan we in op praktijkvragen en reiken we concrete tools aan om zo te helpen bij het verduurzamen. Voor meer informatie over het convenant klik hier.

Het is een besloten bijeenkomst. De doelgroep van het webinar zijn bedrijven in de afvalverzameling (gemeenten of samenwerkingsverbanden daarvan) en leveranciers aan deze bedrijven voor afvalinzameling en (stads)reiniging. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via deze link op de site van de Rai.

Categorieën:

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: