Wanneer:
1 oktober 2020 @ 11:00 – 13:30
2020-10-01T11:00:00+02:00
2020-10-01T13:30:00+02:00
Waar:
Webinar
Kosten:
Gratis
Contact:
Webinar Waterstofinfrastructuur @ Webinar

Donderdag 1 oktober 2020 organiseert Gasunie een webinar over de waterstofbackbone en -opslag. Met de waterstofbackbone legt Gasunie een landelijk netwerk aan dat vraag en aanbod van CO2-vrije waterstof verbindt: vijf Nederlandse industrieregio’s worden verbonden met de productielocaties, met waterstofopslagen en met de nabije buitenlandse industrieregio’s.

Gasunie vindt het belangrijk om samen met de beoogde gebruikers de toekomstige transport- en opslagdiensten te ontwikkelen, zodat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van de markt. De consultatie start op 1 oktober met een webinar voor potentiële aanbieders en afnemers van waterstof. In deze webinar geven wij een toelichting op de ontwikkeling van de landelijke waterstofbackbone en -opslag, inclusief commerciële en technische aspecten. Ieder die gebruik denkt te gaan maken van de waterstofbackbone of -opslag is van harte welkom.

Na de webinar zal Gasunie twee questionnaires publiceren (één voor de backbone en één voor opslag) om zodoende inzicht te krijgen in de behoeften van de markt. Op basis van de reacties op de questionnaires zal Gasunie een passend dienstenpakket ontwikkelen. De webinar, questionnaires en productontwikkeling vormen de opmaat naar het verkrijgen van commitment van potentiële gebruikers voor de verdere ontwikkeling van de waterstofbackbone en -opslag. De vervolgstappen worden tijdens de webinar nader toegelicht.

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: