De Airspeeder Mk4 is de nieuwste vliegende bemande waterstof raceauto van Alauda Aeronautics. De elektrische verticale start- en landingsvliegtuig (eVTOL) wordt aangedreven door een 1.340 pk (1.000 kW) ‘Thunderstrike Hydrogen Turbogenerator’.

De Airspeeder Mk4 is een volledig opnieuw ontworpen full-scale bemand race waterstof eVTOL-vliegtuig. Het vliegtuig heeft plek voor één piloot en is bedoeld voor snelle races op lage hoogte. Het nieuw ontworpen vliegtuig heeft een maximale snelheid van 360 km/u en heeft een vliegbereik van 300 km. Het maximale gewicht van het racevliegtuig zal naar verwachting 950 kg zijn. Het bedrijf verwacht de eerste bemande races uit te voeren in 2024.

Het vliegtuig heeft acht geleide propellers in vier propellerbehuizingen (twee propellers bevinden zich in elke geleide behuizing) waarbij elke geleide behuizing een 360 graden dubbele gimballed-mogelijkheid heeft. Het toestel heeft acht elektromotoren, één voor elke propeller.

De Airspeeder Mk4 is een zeer gestileerde moderne gestroomlijnde versie van een moderne Formule 4 raceauto. Het heeft een kap boven de cockpit en aan weerszijden van de cockpit en aan de achterzijde bevinden zich luchtinlaatroosters om de waterstof-elektrische turbogenerator te koelen. Het casco is gemaakt van koolstofvezelcomposiet.


Bron: Airspeeder
Beeldmateriaal: ©Alauda Aeronautics

Categorieën: AutoVliegen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: