TotalEnergies en Daimler Truck AG hebben een overeenkomst ondertekend over hun gezamenlijke inzet voor het koolstofvrij maken van het vrachtvervoer over de weg in de Europese Unie. De samenwerking omvat o.a. waterstofinkoop & logistiek, afgifte van waterstof in tankstations en ontwikkeling van op waterstof gebaseerde vrachtwagens.

TotalEnergies en Daimler Truck AG werken samen om waterstofecosysteem voor transport in Europa te ontwikkelen. TotalEnergies heeft met name de ambitie om in 2030 direct of indirect tot 150 waterstoftankstations in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk te exploiteren. Als onderdeel van de samenwerking moet Daimler Truck tegen 2025 ook brandstofceltrucks op waterstof leveren aan zijn klanten in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. De truckfabrikant zal zijn klanten ondersteunen om eenvoudige bediening en zeer concurrerende uptime te garanderen.

Beide bedrijven willen gezamenlijk onderzoeken of de Total Cost of Ownership (TCO) van waterstoftruckactiviteiten omlaag gebracht kunnen worden. Daarnaast gaan ze samen met autoriteiten werken aan het waterstof regelgevingskader in de Europese Unie. Zo willen ze dat vervoermiddelen op waterstof een haalbare oplossing zijn voor de transportsector.

“Ons bedrijf onderzoekt actief alle aspecten van de waardeketen van waterstof voor mobiliteit, van productie tot levering en distributie, en bouwt daartoe belangrijke partnerschappen op. De oprichting van een Europees netwerk van H2-truckstations voor mobiliteit is een van de belangrijkste uitdagingen die we willen aanpakken.”

Alexis Vovk, President Marketing & Services bij TotalEnergies en lid van het Executive Committee


Bron: TotalEnergies

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: