Functionarissen van het Amerikaanse leger hebben onlangs de exclusieve licenties voor een nieuwe waterstoftechnologie gegeven aan H2 Power LLC. De technologie is om waterstof te maken uit een aluminiumlegeringspoeder en elke vloeistof die water bevat.

In 2017 ontdekten legeronderzoekers een op aluminium gebaseerd nanogalvanisch legeringspoeder dat structureel stabiel is en reageert met water of een op water gebaseerde vloeistof om on-demand waterstof te genereren voor energieopwekking zonder een katalysator. Het laboratorium diende een patent in en publiceerde vervolgens in juni vorig jaar een Federal Register Notice. Daarin werden bedrijven uitgenodigd om ideeën in te dienen over hoe de innovatieve technologie het best kan worden gecommercialiseerd.

Het bedrijf dat de eerste exclusieve rechten heeft ontvangen is H2 Power LLC uit Chicago. Volgens de overeenkomst geeft de licentie het recht om het patent te gebruiken in toepassingen voor energieopwekking in de automobiel- en transportsector met betrekking tot 2/3/4/6 wielvoertuigen. Onder deze categorie vallen o.a. motorfietsen, auto’s, minibusjes, bestelwagens, SUV, bussen, pick -up vrachtwagens en andere lichte en middelgrote vrachtwagens tot 26.000 pond.

Het poeder heeft een aantal voordelen zoals:

  • Leveren van energie
  • Functioneren als een stroombron
  • Milieuvriendelijk
  • Biedt schaalbare waterstofproductie
  • Gemakkelijk te transporteren

Naast H2 Power is het leger nog steeds op zoek naar andere geïnteresseerde partijen die willen samenwerken en licenties willen ontvangen voor doeleinden die nog niet onder H2 Power vallen.

Bron: US Army Research Laboratory

Categorieën: AutoGroene waterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: