Monopileproducent Sif werkt samen met Pondera, KCI the engineers en GE Renewable Energy aan een haalbaarheidsstudie over een gefaseerde bouw en exploitatie een waterstof offshore windproductie-eenheid. Zij hebben hierbij de Haven van Rotterdam op het oog om een demonstrator te plaatsen.

De partners van het AmpHytrite-project gaan het end-to-end proces onderzoeken: van de groene elektronen die worden geleverd door de windturbinegenerator (WTG) tot het vereiste afnameprofiel voor de onshore waterstofklant. Het project is erop gericht een demonstratieproject op te zetten om te valideren dat een volledig commercieel offshore, off-grid gecentraliseerd groen waterstofwindmolenparkproject haalbaar zou kunnen zijn.

De memorandum of understanding voorziet in drie fasen. De drie fases in het AmpHytrite-project onderkent worden zijn:

  1. Het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar offshore offgrid productie van groene waterstof.
  2. Het ontwikkelen en bouwen van een kleinschalige onshore productie-eenheid bij de fabriek van Sif op de Maasvlakte. Deze zal uitsluitend draaien op de door de Haliade-windturbine opgewekte stroom. De demonstrater zal in 2023 operationeel zijn en maximaal 750 ton groene waterstof per jaar produceren.
  3. De proof of concept uit de tweede fase wordt opgeschaald naar een totale windparkgrootte op volledige schaal, offshore en off-grid.

Bron: Sif Group

Categorieën: Waterstofproductie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: