Vanaf 5 december geeft Amsterdam subsidie op de aankoop van uitstootvrije taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen. De gemeente heeft 2 miljoen euro uitgetrokken voor uitstootvrije bedrijfswagens en 1 miljoen voor taxi’s. 

De Amsterdamse Wethouder Sharon Dijksma (Verkeer en Luchtkwaliteit) had in mei jl. in het Actieplan Schone Lucht al aangekondigd dat het verkeer in de stad in 2030 uitstootvrij moet zijn. De lucht in Amsterdam moet schoner. Zo moeten in 2025 alle bedrijfsvoertuigen in de stad uitstootvrij zijn. Nieuwe subsidies moeten de overstap voor bedrijven financieel ondersteunen.

De gemeentelijke bijdrage loopt van maximaal€ 3.000 voor een taxiauto tot € 40.000 voor een bestelauto, vrachtwagen of autobus. Nieuw in de regeling is dat zowel een nieuw als een gebruikt uitstootvrij voertuig wordt gesubsidieerd. Voorwaarde daarbij is dat ‘in ruil’ een voertuig op fossiele brandstof wordt uitgeschreven. De subsidie is voor elektrisch en waterstof voertuigen. Het mag ook ingezet worden bij leasecontracten.

De gemeente werkt nog aan een subsidieregeling voor particuliere Amsterdammers die vanaf januari 2020 hun oude diesel laten slopen.


Bron: Amsterdam

Categorieën: Subsidie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: