Asda supermarkten uit het Verenigd Koninkrijk gaat in het distributiecentrum vorkheftrucks met brandstofcellen inzetten. Plug Power levert de benodigde brandstofcellen.

Asda is de eerste Britse retailer die de waterstof brandstofcellen technologie gaat gebruiken om de heftrucks aan te drijven. Ze doen dit in navolging van hun Amerikaanse moederbedrijf Walmart, dat al enige jaren ervaring heeft met vorkheftrucks op waterstof. Ook op het distributiecentrum van de Belgische supermarktketen Colruyt worden dergelijk vorkheftruck gebruikt.

Er wordt de komende zes maanden proefgedraaid in het Skelmersdale Chilled Distribution Centre (CDC) in Greater Manchester. Het doel van de proef is de CO2 uitstoot te reduceren, waardoor de ecologische voetafdruk op dit gebied met 80% verlaagd.

De brandstofcellen voor de vorkheftrucks worden geproduceerd door Plug Power. Plug Power zal aan Asda een complete oplossing leveren. Naast de brandstofcellen leveren zij ook de waterstof tankstation, waterstof en ondersteuning. De cellen hebben twee keer de kracht van loodzuur batterijen en nul uitstoot met water als enige bijproduct. Het tanken duurt minder dan 90 seconden en dat is aanzienlijk korter dan bij loodbatterijen.

Darren Pettner, General Manager bij Asda’s Skelmersdale CDC, verteld: “Een duurzaam bedrijf zijn is een grote prioriteit voor ons, dus we zijn verheugd om een nieuwe manier van werken te introduceren die een aanzienlijke impact zal hebben op onze CO2-voetafdruk. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze proef biedt en wat we in de toekomst kunnen bereiken.”


Bron: Asda

Categorieën: Transport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: