Steeds meer landen stellen een nationale waterstof strategie op. Frankrijk, Japan en Zuid Korea zijn al zover, volgende maand volgt Duitsland. En nu heeft ook Australië zich in dit rijtje gevoegd.

Een belangrijke speler

De nationale waterstofstrategie van Australië geeft een visie voor een schone, innovatieve, veilige en concurrerende waterstofindustrie waarvan alle Australiërs gaan profiteren. Het doel is om de Australische industrie tegen 2030 als een belangrijke speler te positioneren.

De strategie schetst een adaptieve aanpak waarmee Australië snel kan opschalen naarmate de waterstofmarkt groeit. Het omvat een aantal nationaal gecoördineerde acties waarbij regeringen, de industrie en de samenleving betrokken zijn.

Export van groene waterstof

Veel landen over de hele wereld hebben plannen om waterstof te gebruiken, maar niet alle landen hebben de middelen om voldoende te maken om aan hun behoeften te voldoen. In Australië hebben ze het geluk dat ze een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen hebben om groene waterstof te maken, zowel voor eigen gebruik als om de rest van de wereld te bevoorraden. Hierbij richten ze zich in eerste instantie op Zuid Korea en Japan.

Door de productie van waterstof aan hun economie toe te voegen, willen ze banen creëren en de welvaart vergroten. Bovendien kunnen ze hiermee de afhankelijkheid van geïmporteerde brandstof verminderen. En kunnen ze de CO2-uitstoot in Australië en de rest van de wereld verminderen.

Je leest de volledige Australische waterstof strategie hier.


Bron: Australian Government, Department of Industry, Innovation and Science

Categorieën: Beleid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: