Onlangs waren we op de automotive campus in Helmond. Daar staat het eerste publiek toegankelijke waterstof tankstation van Nederland. Een mooie gelegenheid om te laten zien hoe daar de waterstof wordt gemaakt en getankt.

Vergunningen

Veel waterstof ondernemers lopen tegen hetzelfde probleem aan: Hoe krijg ik de vergunningen rond voor mijn waterstof tankstation. Maar ook overheden worstelen soms met de vraag hoe een dergelijke aanvraag te beoordelen. Voor beide groepen organiseerde Waterstofnet onlangs de ‘workshop vergunningen’.

In deze workshop werden zowel door aanvragers, zoals Colruyt en PitPoint als beoordelaars, zoals de Veiligheidsregio Haaglanden, de ervaringen gedeeld. Een nuttige bijeenkomst waarin veel tips en aandachtspunten de revue passeerden.

Video impressie

En wanneer je het hebt over waterstof tankstations, en je bent op de automotive campus in Helmond, ga je natuurlijk ook even een kijkje nemen bij Nederlands eerste publiek toegankelijke tankstation. Over het maken en tanken van waterstof, maakten we deze video impressie:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: