H3 Dynamics heeft met succes ‘s werelds eerste volledig functionele waterstof-elektrische vliegtuiggondel voltooid. Dit is een mogelijke energieoplossing voor waterstofvliegtuigontwerpen van de toekomst.

In 2018 diende H3 Dynamics internationale patenten in voor volledige waterstofvoortstuwing van vliegtuigen. Vier jaar naar dato presenteert H3 Dynamics meerdere geïntegreerde aandrijflijnen met batterijen, brandstofcellen, waterstofopslag en kleinere elektromotoren over de vleugels in plaats van één gecentraliseerd waterstofbrandstofcelsysteem.

De volledig geïntegreerde waterstof-elektrische voortstuwingsvliegtuiggondel kan geïnstalleerd worden op vliegtuigen van meer dan 100 passagiers. Volgens de bouwers moeten langeafstandsvluchten van 2.500 km mogelijk zijn. De eerste stappen voor testvluchten zullen de komende weken in Frankrijk beginnen.

“De aankondiging van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor H3 Dynamics en de bredere luchtvaartindustrie. Het is ‘s werelds eerste echt werkende voortstuwingssysteem dat kan worden gedistribueerd op de vleugels van nieuwe emissievrije vliegtuigen.”

Taras Wankewycz, oprichter en CEO van H3 Dynamics

Bron: Business Wire

Categorieën: Vliegen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: