BMW Group Plant Leipzig is de eerste autofabriek ter wereld die een nieuw ontwikkelde brandertechnologie test die het mogelijk maakt om zowel op waterstof als aardgas te werken. De nieuwe technologie voldoet aan de haalbaarheidseisen om de CO2-uitstoot van het intensieve gebruik van aardgas te verminderen. 

Afgelopen donderdag heeft BMW de eerste brandstofflexibele waterstofbrander voor verfdrogers gelanceerd. Het bijzondere van het systeem is dat het kan draaien op waterstof (H2), methaan (CH4) of een mengsel van beide. Het kan ook schakelen tussen brandstoffen terwijl het in bedrijf is.

Het innovatieve brandstofflexibele brandersysteem is ontwikkeld in samenwerking met het in Bremen gevestigde bedrijf Saacke en met het Fraunhofer Instituut IFF in Maagdenburg ter ondersteuning van de integratie van het veiligheidsconcept.

“Dit is een technologische doorbraak. Het onderstreept onze innovativiteit en onze vastberadenheid om de productie steeds duurzamer te maken.”

BMW AG-bestuurslid Milan Nedeljković

In eerste instantie worden er proeven gedaan, voordat het grootschalig ingezet gaat worden. Op dit moment wordt de waterstof nog in cilinders aangeleverd. BMW wil dat in de toekomst groene waterstof rechtstreeks wordt aangeleverd via externe pijpleiding. Het bedrijf heeft de mogelijkheid om vanaf 2024 aan te sluiten op een waterstofnetwerk dat in de regio wordt aangelegd.


Bron: BMW Group

Categorieën: Industrie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: