OMV en Kommunalkredit Austria AG investeren in groene waterstofproductie bij de OMV Schwechat Raffinaderij. De elektrolysefabriek zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 live gaan.

De Oostenrijkse bedrijven OMV en Kommunalkredit hebben het plan onthuld voor de bouw van de grootste elektrolysefabriek van Oostenrijk. De fabriek zal 1.500 ton groene waterstof per jaar produceren. Er is een investering van 25 mln euro benodigd, waarvan beide partijen ieder de helft inleggen.

De 10 MW PEM (polymeer elektrolyt membraan) elektrolyse komt te staan bij de OMV Schwechat Raffinaderij en produceert 1.500 ton waterstof per jaar. De groene waterstof zal worden gebruikt om biobased en fossiele brandstoffen te hydrogeneren, ter vervanging van grijze waterstof in de raffinaderij. Hiermee neemt de CO2-uitstoot van OMV met maximaal 15.000 ton af. Daarnaast levert het CO2-reductie op bij het gebruik van de groene waterstof in de vervoersector.

“Door de grootste elektrolysefabriek van Oostenrijk te bouwen bij de OMV Schwechat Raffinaderij leveren we een bijdrage aan het terugdringen van CO2 en het halen van de klimaatdoelstellingen, waarbij waterstof een belangrijke technologie is. We hebben bewust gekozen voor groene waterstofproductie op industriële schaal omdat we het potentieel zien dat het in handen heeft – zowel voor koolstofarm weggebruik als voor het verminderen van de CO2-uitstoot in industriële activiteiten”, aldus Thomas Gangl, CHIEF Downstream Operations Officer van OMV.


Bron: OMV

Categorieën: Elektrolyse

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: