In Bremervörde (Duitsland) is de eerste schop in de grond gegaan voor de bouw van een waterstoftankstation voor passagierstreinen. Linde bouwt het tankstation dat in 2022 operationeel zal zijn.

Anderhalf jaar lang reden er in het noordelijke deel van Nedersaksen twee regionale treinen op waterstof. De pilot is positief afgesloten en gaat nu de tweede fase in met de bouw van ’s werelds eerste waterstoftankstation voor passagierstreinen. Het tankstation komt in Bredervörde, tussen Hamburg en Bremerhaven en vervangt de bestaande mobiele tankoplossing. Vanaf begin 2022 kunnen de regionale treinen er waterstof tanken. In de tweede fase worden er door Alstom nog 14 Coradia iLint passagierstreinen op waterstof geleverd.

Linde gaat het waterstoftankstation bouwen en exploiteren. Het tankstation zal een capaciteit hebben van ongeveer 1.600 kg waterstof per dag, waardoor het één van de grootste waterstofstations is. Het wordt gebouwd met ruimte voor toekomstige on-site waterstof generatie met behulp van elektrolyse.

“De bouw van het waterstoftankstation in Bremervörde vormt de basis voor de reguliere exploitatie van onze emissievrije waterstoftreinen in het EVB-netwerk”, zegt dr. Jörg Nikutta, GM van Alstom Transport Deutschland GmbH. “We zijn verheugd dat Linde, als ervaren waterstofleverancier, nu ook het tanken van de treinen overneemt na de succesvolle proef.” 


Bron: Linde
Foto: ©LNVG (van links naar rechts: Mathias Kranz (Linde), Jörg Nikutta (ALSTOM), Thomas Nawrocki (LNVG), Carmen Schwabl (LNVG), Holger Buse (EVB), Joachim Heider (Linde))

Categorieën: TankenTrein

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: