Greenpoint Fuels heeft opdracht gegeven voor de bouw van een waterstof tankpunt in Oude-Tonge. Het tankstation moet vanaf juni 2022 operationeel zijn.

De nieuwbouwplannen voor waterstoftankstation in Nederland neemt gestaag toe. Medio oktober 2021 wordt begonnen met de bouw van een nieuw tankstation in Oude-Tonge. Op het tankstation kunnen zowel de traditionele brandstoffen als waterstof getankt worden. Voor waterstof zal er een 350 en 700 bar vulpunt komen. Een elektrolyser met een vermogen van 2 MW produceert groene waterstof voor het tankstation. Deze wordt gevoed met zon- en windenergie van het eiland. De groene waterstofproductie zal door het ontwerp uit te breiden zijn tot 5 MW. Het heeft dan een potentiële productie van ca. 15 miljoen kg groene waterstof per jaar.

Oude-Tonge ligt dicht bij de woonkern Stad aan ’t Haringvliet die deelneemt aan de Green Deal “H2-wijken“. Samen met Hoogeveen en overheden wordt in deze pilot gekeken naar het praktisch toepassen van waterstof als warmtevoorziening in woonwijken. De overproductie aan groene waterstof in Oude-Tonge wordt mogelijk in de toekomst met tubetrailers getransporteerd naar Stad aan ’t Haringvliet om woningen te verwarmen.


Bron: Greenpoint

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: