De afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein waar de futuristische koolstofvrije stad van de toekomst ´Woven City´ komt. In een video is het bouwproces van het afgelopen jaar te zien. Tevens is gisteren bekend gemaakt dat ENEOS de waterstof tankinfrastructuur voor de stad gaat realiseren.

Het is ruim een jaar geleden sinds de baanbrekende ceremonie van Woven City op 23 februari 2021, ook wel bekend als “Mt. Fuji Day” in Japan. De koolstofvrije stad moet verrijzen aan de voet van de Fuji berg. Woven City is het project van Toyota. De stad wordt een diepgaande evolutie in hoe samenlevingen van de toekomst leven, werken, spelen en bewegen. In onderstaande time-lapse video wordt het bouwrijp maken van de stad geweldig in beeld gebracht.

ENEOS en Toyota Motor Corporation hebben deze week een gezamenlijke overeenkomst getekend om CO2-vrije waterstofproductie en -gebruik te ontwikkelen voor Woven City. Er zal een waterstoftankstation komen voor de enorme uitrol van brandstofcelvoertuigen. Voor de productie van de groene waterstof zal ENEOS elektrolysers installeren nabij het tankstation. Deze waterstof zal gebruikt worden voor de waterstofvoertuigen, maar ook voor een stationaire brandstofcelgenerator in geval van stroomuitval.

De bouw van de stad zal nog tot 2024-2025 duren. Onderstaand een video hoe het eindresultaat moet worden.


Bron: Woven Planet Global

Categorieën: Gebouwde omgeving

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: