De brandweer in Doetinchem is donderdagmiddag massaal uitgerukt vanwege een waterstofbus die vlam had gevat. Volgens omwonenden zijn er een aantal explosies gehoord. De remise waar de bus geparkeerd stond, is grotendeels afgebrand.

In Doetinchem zou eind dit jaar door Arriva een proef worden gehouden worden met een tiental waterstofbussen. Deze zullen in de dienstregeling worden opgenomen zodat er praktijkervaring kan worden opgedaan. Onlangs was door waterstofbus bouwer Solaris uit Polen de eerste waterstofbus afgeleverd. Deze heeft dus blijkbaar vlamgevat.

Tanks niet ontploft

Er werd nog wel gevreesd dat de waterstoftanks in de nieuwe bus zouden exploderen, maar dit is niet gebeurd. De tanks zijn namelijk zo ontwikkeld dat ze bij een ernstig incident in een veilige richting leeggeblazen en dat veiligheidssysteem heeft ook in dit geval goed gewerkt. Er klonken wel knallen, maar de brandweer vermoedt dat dit de banden onder de bussen waren. Over de verdere oorzaak van de brand is helaas nog niets bekend gemaakt. Ook is nog niet bekend wat het gevolg van deze brand is voor het tijdsschema van de proef die Arriva wil gaan uitvoeren.

Zodra er meer bekend is, zullen we dit melden.

Zover we kunnen nagaan is dit het eerste incident met een waterstof voertuig dat vlam vat. Wel was er eerder al eens sprake van brand bij een tankstation in Sandvike, Noorwegen.


Bron video: youtube/Regio8

Categorieën: Bussen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: