Op het terrein van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen is vrijdag 21 juli 2023 een waterstoflek ontstaan in de vulinstallatie. De brandweer had de situatie binnen een uur onder controle en heeft geen explosieve waardes gemeten.

Volgens een woordvoerder van de brandweer werden de hulpdiensten vrijdag gealarmeerd vanwege een sissend geluid op het Qbuzz-terrein. Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad waterstof gemeten te zijn op het terrein. De brandweerlieden namen het zekere voor het onzekere en zetten een ruim gebied rond de remise ruim af. De brandweer ging daarna veilig op onderzoek naar de bron van het lek.

Volgens de brandweer was geen sprake van gevaarlijke waardes aan waterstofgehaltes. Zij gaven daarbij aan dat de kans op een ongeluk klein is, omdat de licht ontbrandbare stof lichter is dan lucht en daardoor snel verwaaid. Na ongeveer een uur hebben de brandweerlieden het lek kunnen stoppen door de afsluiter van het waterstoftanksysteem op het terrein dicht te draaien. Er zal nu onderzocht worden hoe de lekkage bij de installatie kon ontstaan.

Bron: Meternieuws

Categorieën: Veiligheid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: