De in het VK gevestigde startup Tevva lanceert een waterstof elektrische 7,5 ton vrachtwagen met een bereik van 500 km. In de vrachtwagen zit een brandstofcelsysteem van Loop Energy.

Vorig jaar berichtte Tevva al over de elektrische vrachtwagen met waterstof range extender. Nu lanceert de truckfabrikant de duurzame vrachtwagen. Tevva’s 7,5-tons waterstof elektrische truck is voor bijna alle stedelijke en buiten stedelijke gebruikssituaties in te zetten. Door een waterstofbrandstofcelsysteem toe te voegen aan het batterij-elektrische vrachtwagenontwerp van Tevva is de actieradius verdubbeld. In 10 minuten is de waterstoftank weer volledig vol.

“We zijn erg blij dat we ons brandstofcelsysteem kunnen leveren om de revolutionaire emissievrije truck aan te drijven die Tevva op de markt brengt. Wij geloven dat de combinatie van Tevva’s bewezen range-extended platform met Loop Energy’s toonaangevende brandstofcelsysteem een belangrijke bijdrage kan leveren aan het koolstofvrij maken van transport in Europa en Noord-Amerika.”

Ben Nyland, Loop Energy President & CEO

De 7,5 ton zware vrachtwagen beschikt over een ‘plug and play’ waterstofopslagsysteem, dat is ontworpen en gebouwd in samenwerking met Tevva-ingenieurs en een team van specialisten op het hoofdkantoor van Luxfer in Nottingham, gedurende een periode van drie maanden.

“Het systeem – ontworpen met behulp van drie van onze G-Stor® H2-cilinders – was geschikt voor het doel en kon naadloos in hun bestaande structuur worden geïnstalleerd.

Jim Gregory, European Business Development Manager bij Luxfer Gas Cylinders

Bron: Tevva en Luxfer Gas Cylinders

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: