Bij de ontwikkeling van waterstof als een geschikte energiedrager, wordt er vooral veel aandacht gegeven aan de techniek. Logisch, want op het vlak van efficiency, schaalgrootte en praktijk ervaring valt op dit moment nog een hele hoop te winnen. Maar als niet uitkijken, slaan we ‘de mens’ hierbij wel over.

Inspireren en ervaren

Helaas is het gevolg dat waterstof kennis en ervaring vooral lijkt te blijven hangen bij de groep mensen die zeer nauw betrokken is bij waterstof. Wij noemen dit de ‘ Waterstof bubbel’. En dat is jammer, want dit komt de maatschappelijke acceptatie van waterstof niet ten goede. Dat uit zich bijvoorbeeld in vooroordelen over de gevaren van waterstof en de inefficiency van waterstof. En beide zijn zeker waar, maar zijn niet het complete verhaal.

Hoe mooi zou het zijn als je veel meer groepen zou kunnen betrekken bij de ontwikkelingen op het gebied van waterstof. Ze te inspireren en laten ervaren wat alle kansen en (on)mogelijkheden zijn die waterstof nu al te bieden heeft. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan:

  • burgers
  • ondernemers
  • scholieren en studenten
  • overheidsinstellingen

En maatschappelijke acceptatie bereik je vooral door betrokkenheid.

De (waterstof) wereld van morgen

Wij willen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de (on)mogelijkheden waterstof. Wat kan je er mee, en wat kan je er niet mee. Zodat iedereen nu al betrokken kan zijn bij de (waterstof) wereld van morgen.

error: