Cummins leverde onlangs brandstofcellen aan FAUN voor emissievrije vuilniswagens. Faun is marktleider in afvalinzamelingsvoertuigen en veegmachines in Europa.

In samenwerking met toonaangevende Europese vrachtwagenfabrikanten, wagenparkbeheerders en leveranciers van waterstofinfrastructuur ondersteund Cummins bij de ontwikkeling van elektrische zware vuilniswagens voor de Europese markt. Cummins heeft aan FAUN brandstofcellen geleverd voor emissievrije vuilniswagens en veegmachines. Een modulair ontwerp met veilige en betrouwbare batterij- en waterstofbrandstofceltechnologie.

Naast de elektromotor en batterijen worden de brandstofcellen gebruikt om het bereik van de truck uit te breiden. De actieradius met de range extender is maximaal 560 km. Dat is genoeg om een inzamelroute meerdere keren met 10 ton afval te rijden. Met deze technologie wordt afval net een beetje schoner.

Elke truck bevat drie brandstofcellen met een vermogen van maximaal 30kW per cel. En heeft maximaal zes waterstoftanks met elk een capaciteit van vier kilogram waterstof. Het totale gewicht van het voertuig is gelijk aan dat van een vuilniswagen uitgerust met een conventionele motor. Er wordt dus niet ingeboet op het laadvermogen. De vrachtwagens zullen binnenkort in meerdere steden in Duitsland de weg opgaan.


Bron: Cummins
Foto’s: © FAUN


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: