Beleef zelf waterstof in de cursus van de experts van Alles over Waterstof

Waterstof, veel mensen praten er over, maar nog weinig mensen doen er écht al iets mee. Wij hebben inmiddels ruime praktische ervaring opgedaan. Deze kennis delen we graag. Daarom hebben we een interactieve en praktische eendaagse cursus over waterstof ontwikkeld.

Onze cursus bestaat niet alleen uit powerpoint slides en theorie. Wij laten je ook beleven wat waterstof is en wat er nu in de praktijk al mogelijk is. En we demonstreren een aantal van onze zelf ontwikkelde waterstof toepassing.

Onderwerpen

Zaken die tijdens de cursus aan orde komen:

 • Wat is waterstof en wat maakt het uniek
 • Hoe maak je waterstof
 • Opslag en transport van waterstof
 • Hoe veilig is waterstof
 • Welke rol kan waterstof spelen in de energietransitie
 • Wat zijn de toepassingsmogelijkheden in de industrie, bebouwde omgeving en transport
 • Waterstof in de verbrandingsmotor

Zelf aan de slag

Tijdens de cursus gaan we ook daadwerkelijk met waterstof aan de slag. Zo gaan we waterstof maken, laten we de kracht van knalgas zien, demonstreren onze (miniatuur) waterstof auto, onze waterstof step, waterstof drone en hydrocargo waterstof bakfiets. En bakken we een eitje op ons waterstof kookstel waarmee we laten zioen dat waterstof gewoon brand als je het aansteekt en niet gelijk ontploft.

Rondleiding over het IPKW terrein

We geven de cursus op het IPKW bedrijventerrein in Arnhem, dé waterstofhub van Oost Nederland. Hierop zijn, naast ons, nog veel meer innovatieve waterstof bedrijven gevestigd. Vast onderdeel van de curus is een unieke rondleiding langs een aantal van deze bedrijven. Zo lopen we langs Nedstack (producent van brandstofcellen), HyGear (producent van waterstof) HyEt (producent van elektrochemische compressoren) en het Waterstoflab van de HAN.

Ook laten we het Pitpoint waterstof tankstation van Arnhem zien en leggen we uit hoe het station technisch werkt.

Kleine groepen en startgarantie

In de cursus is volop ruimte voor het stellen van vragen en is en veel interactie. En dat kan volgens ons het best in kleine groepen van max 8 personen. Zodoende kan iedereen ruim aan bod kan komen. Reserveer daarom op tijd, want vol is ook echt vol.

En wat is er vervelender dan dat je hebt ingeschreven en nog moet afwachten of de training ook echt doorgaat. Bij ons gaan de trainingen al door vanaf 3 deelnemers. En dat halen we vrijwel altijd.

“Goede cursus met perfecte mix tussen theorie en praktijk.”

“Geen lange reeks van Powerpoint sheets, maar telkens tussendoor veel praktijk oefeningen, veel geleerd”

“Mooi gebracht en veel geleerd”

“Veel inspiratie opgedaan, goede input voor onze strategievorming voor de komende jaren”

“Het was een mooie en inspirerende training”

“De cursus was mooi opgezet met breed aanbod en gaf een goed beeld in combinatie met de rondleiding wat er zo allemaal speelt op het gebied van waterstof en zijn toepassingen”

“Ik vond het een toffe en leerrijke dag en dito medecursisten. Kortom: een leerbaar samenzijn!”

Reacties van eerdere deelnemers

Lokatie, data, kosten en annuleren

De cursus wordt gegeven op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem, het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. Op dit terrein is een groot aantal waterstof gerelateerde bedrijven gevestigd.

De eendaagse cursus is van 9.30 – ca. 16.30u. De beschikbare data staan op het onderstaande inschrijfformulier vermeld.

De kosten voor de cursus bedraagt € 690,-* inclusief reader, lunch, certificaat van deelname en de rondleiding over het IPKW terrein. De factuur ontvang je na je inschrijving.

Mocht je op de opgegeven datum onverhoopt toch niet kunnen, dan kan je in overleg je cursusdatum gratis eenmalig verzetten.

* excl 21% BTW

Inschrijfformulier

Met dit formulier kan je je inschrijven voor de cursus ‘Alles over Waterstof in de praktijk. Maak daarbij een keuze uit de beschikbare cursusdata.

  Cursus datum: *

   
         

  Ik schrijf me ook graag in voor de nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens op dit formulier door deze website en met de annuleringsvoorwaarden van de cursus.*

  * Verplicht