De nieuwe XF H₂ Innovation Truck met waterstof verbrandingsmotor, die DAF in ontwikkeling heeft is bekroond met de ‘Truck Innovation Award’. De vrachtwagen is volgens de jury ‘de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort’. 

DAF is de eerste truckfabrikant die een geheel nieuwe generatie trucks introduceert die zijn ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten voor trucks. De nieuwe generatie XF, XG en XG+ DAF trucks vertegenwoordigen een volledig nieuw en energiezuinig voertuigplatform, volledig voorbereid op toekomstige energiedragers zoals batterijen en waterstof en toekomstige aandrijflijnen, waaronder e-motoren, plug-in hybrides, brandstofcellen en waterstofverbranding motoren.

De DAF XF Hydrogen, een concept-truck met een verbrandingsmotor die draait op waterstof, heeft de ´Truck Innovation Award´ gewonnen. De prestigieuze onderscheiding in de Europese truckindustrie is uitgereikt op de truck- en transportbeurs Solutrans in het Franse Lyon.  De ITOY-journalisten waardeerden DAF’s innovatieve benadering van alternatieve aandrijving en energietransitie, die gebruik maakt van de dynamische kwaliteiten van de interne verbrandingsmotor en tegelijkertijd de CO2 uitstoot verlaagd.

De jury kende de winnende DAF een score van 92 stemmen toe. Hiermee versloeg het concurrent Mercedes Benz GenH2 Truck, een brandstofcel aangedreven lange-afstandstruck. Het zal echter nog wel zeker vijf tot zeven jaar duren voordat de technologie in de DAF XF Hydrogen rijp is voor marktintroductie.

Bron: DAF

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: