Een prototype van een Mercedes-Benz GenH2 Truck heeft met succes zijn eerste tests op grote hoogte op de openbare weg afgerond. De waterstoftruck heeft over één van de belangrijkste verkeersaders van Europese vrachtverkeer gereden, de Brennerpas.

De ingenieurs van Daimler Truck hebben de testritten over de Brennerpas herhaaldelijk in één week met de GenH2 gereden. De test op het 120 km lange traject tussen Bolzano en Innsbruck hebben ze compleet met geladen oplegger afgelegd.

In de stad Bolzano is een waterstoftankstation gelegen, waardoor dit de ideale uitvalbasis was voor de tests. Bovendien is de topografie van de omgeving ideaal voor goede prestatietests van het brandstofcelsysteem op verschillende hoogteniveaus. Een van de hoogtepunten van de tests was het beklimmen van de Penser Joch-berg tot een hoogte van 2.211 meter. De bevindingen van dit eerste hoogteproefprogramma met betrekking tot de interactie van brandstofcel en batterij in veeleisende topografie, evenals de toekomstgerichte bedrijfsstrategie op de Brenner-route, worden nu meegenomen in de verdere ontwikkeling naar het serievoertuig. Voor het komende jaar zijn meer testritten in bergachtig terrein gepland.

De Mercedes-Benz GenH2 truck wordt speciaal ontwikkeld voor flexibele en veeleisende toepassingen in het belangrijke segment van zwaar transport en langeafstandstoepassingen. Het ontwikkelingsdoel is een bereik van 1.000 kilometer en meer. De start van de serieproductie is gepland voor de tweede helft van het decennium.


Bron: Daimler Truck

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *