Daimler Truck AG en Volvo Group hebben vandaag een 50/50 joint-venture getekend voor de ontwikkeling en grootschalige productie van brandstofcellen. Deze brandstofcellen gaan ze toepassen in (zware) waterstoftrucks.

De twee toonaangevende bedrijven in de bedrijfswagenindustrie, Daimler Truck AG en de Volvo Group, delen de Green Deal-visie van duurzaam transport en een koolstofneutraal Europa tegen 2050. Ze hebben een voorlopige, niet-bindende overeenkomst ondertekend om een ​​nieuwe joint venture op te richten. Een definitieve overeenkomst wordt verwacht in het derde kwartaal.

Het is de bedoeling om gezamenlijk brandstofcelsystemen te ontwikkelen, produceren en commercialiseren voor zware voertuigtoepassingen. Daarnaast is ook het ontwikkelen van de brandstofcellen voor auto’s en ander toepassingen opgenomen in de overeenkomst.

De joint venture zal opereren als een onafhankelijke en autonome entiteit, waarbij Daimler en Volvo concurrenten blijven op alle andere bedrijfsgebieden. Door de krachten te bundelen zullen de ontwikkelingskosten voor beide bedrijven dalen en zal de marktintroductie van brandstofcelsystemen voor zwaar transport worden versneld.

Daimler zal al zijn huidige brandstofcel activiteiten in de joint venture consolideren. De Volvo Group verwerft 50% in de joint venture voor een bedrag van ongeveer EUR 0,6 miljard.


Bron: Daimler

Categorieën: Brandstofcellen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: