Bedrijven en overheden willen dat de Delta regio in 2030 een 1 GW groene waterstoffabriek krijgt. De partijen pleiten hiervoor in het ambitiestatement ‘Hydrogen Delta’.

Op het waterstofevent ‘The Hydrogen Delta Day’ zijn op 25 november de plannen gepresenteerd waarmee de Delta-regio internationaal koploper wil blijven op het gebied van industriële waterstof. Alle voorwaarden zijn aanwezig om grootschalig groene waterstof in het havengebied van North Sea Port in te zetten. Er zijn uitstekende en flexibele integratiemogelijkheden bij bedrijven, energieproducenten vormen een stabiele basis voor verandering, de elektriciteit van grote windparken op zee komt hier aan land én er is met Smart Delta Resources een krachtig samenwerkingsplatform.

Volgens de samenwerkende bedrijven en overheden is het een zeer geschikte locatie voor het plaatsen van elektrolysers en de verdere ontwikkeling van een waterstofnet. Er is een ambitieus Hydrogen Delta programma. Uiterlijk 2025 moet er een grote pilot op 100 MW schaal zijn en omstreeks 2030 een grootschalige groene waterstoffabriek op GW schaal. Hierbij wordt blauwe waterstof ingezet in de overgang naar groen. 

Het statement wordt gesteund door ArcelorMittal, Dow Benelux B.V., ENGIE, Fluxys, Gasunie, ICL-IP, Impuls Zeeland, Nederlands Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, North Sea Port, Ørsted, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Zeeland, Smart Delta Resources, Yara Sluiskil en Zeeland Refinery.

Rapportage van Omroep Zeeland

Bron: Smart Delta Resources

Categorieën: Energiecentrale

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: