Universal Hydrogen heeft met succes zijn modulaire waterstof opslagcapsules gedemonstreerd op zijn ATR-72 testvliegtuig. Tegelijkertijd presenteerde het bedrijf ook de logistieke oplossing voor het tanken van zijn nieuwe H2AmpCartTM, die wordt ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met JBT AeroTech.

De proef met de modulaire waterstof opslagcapsule vond plaats op de luchthaven Toulouse Blagnac in Frankrijk. Het toonde het laden en lossen van de opslagcapsules in een ART-72 testvliegtuig om een wisselprocedure te simuleren. De oplossing is bedoeld om het transport van waterstof in de capsules te vergemakkelijken met behulp van bestaande vrachtnetwerken om de noodzaak van dure nieuwe pijpleidingen, opslagfaciliteiten en brandstofvrachtwagens te vermijden.

De H2AmpCart-waterstofmodules van Universal Hydrogen worden buiten de luchthaven gevuld met groene waterstof en overgebracht naar landzijde van de luchthaven met behulp van bestaande intermodale vrachtinfrastructuur. Van daaruit worden de modules op een trailer geladen voor veilig en efficiënt transport naar elke locatie aan de luchtzijde van de luchthaven, waardoor het opladen van eGSE’s (grondafhandelingsapparatuur) tussen operaties wordt vergemakkelijkt. De oplegger wordt vervolgens aangesloten op de H2AmpCart met het spoelloze snelkoppelingssysteem van Universal Hydrogen. Deze aanpak optimaliseert de GSE-activiteiten en minimaliseert de uitvaltijd.


Bron: Universal Hydrogen

Categorieën: Waterstof opslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *