SoCalGas is van plan om de DS30-drone van Doosan te gebruiken om te ondersteunen bij inspecties van aardgaspijpleidingen. Het is hiervoor een partnerschap aangegaan met Doosan Mobility Innovation (DMI) en GTI op de CES Las Vegas.

Het gebruik van drones biedt ongeëvenaarde beelden om het onderhoud van SoCalgas’s pijpleidingsysteem verder te verbeteren. Het gaat hiervoor een demonstratieproject doen met de waterstofaangedreven DS30 brandstofceldrone van DMI. Deze drone heeft aanzienlijk meer vliegtijd in vergelijking met de lithium-ionbatterijen variant. Het heeft een een vliegtijd van maximaal 120 minuten en een payload van 5 kg. De brandstofcellen die DMI gebruikt, hebben een gemiddelde levensduur van meer dan 1.000 uur.

Deze inspanning maakt deel uit van een groter project dat zich richt op het bevorderen van waterstoftechnologieën. GTI en SoCalGas werken, in nauwe samenwerking met verschillende extra projectpartners, aan een project van het Amerikaanse ministerie van Energie dat wil aantonen dat hernieuwbare waterstof een kosteneffectieve brandstof kan zijn voor meerdere toepassingen voor eindgebruik, waaronder drones.

“Deze drone op waterstof biedt de mogelijkheid om onze pijpleidingen in moeilijk toegankelijke gebieden efficiënter te bewaken, waardoor we meer gegevens kunnen verzamelen om potentiële problemen met de integriteit van pijpleidingen snel op te lossen. Dit project is een geweldige demonstratie van de veelzijdigheid van waterstof en het brede scala aan toepassingen als schone brandstof van de toekomst.”

Neil Navin,vice-president van innovaties op het gebied van schone energie voor SoCalGas

Bron: Prnewswire

Categorieën: Drone

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: