De Horizon Grand Prix Pro deelnemers uit Nederland en België hebben een fantastische prestatie neergezet tijdens het WK in Las Vegas.

Tussen 11 en 14 September j.l. werd het wereldkampioenschap van de Horizon Hydrogen Grand Prix Pro verreden in het Amerikaanse Las Vegas. Vanuit Nederland nam het team Summa H2 van het Summa College in Helmond deel en vanuit Belgie het team VTIR@omic1 van het Vrij Technisch Instituut Roeselare. Tijdens de race namen zij het op tegen teams uit: Amerika, Bulgarije, Tsjechië, Duitsland, Singapore, Zwitserland, Australië, Canada, Chili, Slowakije en de Dominicaanse Republiek.

Verkennen

Op 11 september hebben de teams de kans gekregen om het circuit te leren kennen tijdens de vrije training. Daarnaast werden alle auto’s gecontroleerd tijdens de technische inspectie en moesten de teams een presentatie afleggen aan de Jury. Beide teams uit de Benelux kwamen zonder kleerscheuren door de keuring en hebben een mooie presentatie neergezet bij de Jury.

Sterke kwalificatie voor Nederland en België

Tijdens het WK zijn er twee races verreden, een A en B finale. Op 12 september werd de kwalificatie verreden om te bepalen wie in welke finale mocht rijden. Hier begon de echte uitdaging voor de teams. Zowel het team Summa H2 Racing als het team VTIR@omic1 hebben zich tijdens een sterke kwalificatie met een 2e en 4e plaats, geplaatst voor de A-finale! Na de kwalificatie waren er enkele problemen voor beide teams en moest er in de middag en avond nog flink gesleuteld worden.

Finale

De zes uur durende finale werd verreden op 13 september en de dag begon op zijn Amerikaans met het volkslied en de burgemeester van Las Vegas die de race opende. Zowel Summa H2 Racing als VTIR@omic1 gingen vol goede moed van start. VTIR@omic1 liep helaas al snel tegen enkele problemen aan die tijdens de race opgelost moesten worden. Op dit moment werden alle technische vaardigheden van de studenten op de proef gesteld. Ook het Summa H2 team kende na een voortvloeiende start enkele problemen later in de race.

“Alle tactieken, technieken en driverskills moesten uit de kast worden gehaald”

Richard Hoogenboom Summa College

Na een spannende en uitdagende zes uur viel de finishvlag en won het Amerikaanse team Oakwood pink het wereldkampioenschap van de H2 Horizon Grand Prix Pro. VTIR@omic1 bracht de auto ondanks de vele problemen naar een zeer knappe 11e positie.

“Hoe dan ook kunnen we terugblikken op een geslaagde race. We leren elke keer uit onze ervaringen en nemen dit mee in de ontwikkelingen die we zullen toepassen op ons volgend voertuig”

Johnny Corteel, Vrij Technisch Instituut Roeselare
Innovatie prijs en Energy prijs

Het team Summa H2 racing heeft zich gedurende de race opgewerkt tot de 3e positie en hebben hiermee een geweldige prestatie neergezet in dit WK. Naast de 3e plaatst wist het team ook de Innovatie prijs en de Energy prijs binnengesleept. De innovatieprijs is toegereikt naar aanleiding van de getoonde innovaties in de presentatie van het team. De Energy prijs heeft het team behaald door het minste waterstof te gebruiken tijdens de race.

“We kijken met alle vormen van trots terug op dit WK H2 Horizond Grand Prix PRO”

Begeleiders Summa College

Al met al hebben beide teams een geweldig resultaat neergezet tijdens dit WK. De prestaties laten zien dat het goed gesteld is met het Praktisch Waterstof onderwijs in de Benelux. Ook vanuit de Organisatie kijken we met trots terug op de gemaakte prestaties van deze teams.

After movie
Categorieën: Wedstrijd

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *