De zendmasten van het digitale BOS radionetwerk zijn voorzien van diesel aggregaten die de zenders in geval van calamiteiten van noodstroom kunnen voorzien. In de Duitse deelstaten Baden-Württemberg, Beieren, Brandenburg, Hessen en Saksen wordt bij 505 radiomasten deze backup vervangen door milieuvriendelijke waterstof brandstofcel technologie.

Het Duitse BOS (Behörden und Organisationen mit Sicherheitsaufgaben) netwerk is het digitale mobilofoonnetwerk voor hulpdiensten, vergelijkbaar met het Nederlandse C2000 en het Belgische ASTRID netwerk. Het behoeft geen uitleg dat werking en beschikbaarheid van dit netwerk van essentieel belang is, vooral tijdens calamiteiten zoals stroomuitval.

Noodstroomvoorziening

Om de beschikbaarheid zo groot mogelijk te maken, zijn de zendmasten van BOS voorzien van noodstroom voorzieningen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diesel aggregaten. Deze kunnen in geval van stroomuitval de zendmast tot 72 uur van energie bijven voorzien.

In vijf deelstaten wordt nu een deel van deze diesel aggregaten vervangen door milieuvriendelijke brandstofcel aggregaten op waterstof. In Baden-Württemberg 200, in Bavaria 180, in Hessen 60, in Brandenburg 56 en in Saksen negen. De radiosystemen kunnen bij stroomuitval ook tot 72 uur ononderbroken stroom leveren en kunnen op afstand worden onderhouden.

© Baden-Württemberg

Bron: Baden-Württemberg.de

Categorieën: Noodstroom

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: