HysetCo neemt de Parijse taxioperator Slota Group over en gaat de 600 diesel taxi’s van Slota vervangen voor Toyota Mirai waterstof auto’s. Daarnaast hebben ze aangekondigd om dit jaar 2 extra tankstation in Parijs te gaan bouwen.

HysetCo, een vermogensbeheerder die zich toelegt op de ontwikkeling van waterstofenergie, heeft 80 miljoen euro aan investeringsgeld opgehaald. Het Franse bedrijf wil hiermee het gebruik van waterstof in Parijs gaan aanmoedigen. Op dit moment hebben ze al ‘s werelds grootste taxivloot op waterstof rond rijden in Parijs onder het label Hype. Met de overname van de Slota Group is het wagenpark met 600 diesel taxi’s uitgebreid. Deze taxi’s worden vervangen door de Toyota Mirai (brandstofcel sedan) en geëxploiteerd door Hype. Met het oog op de Olympische Spelen in 2024 willen ze daarna nog verdere stappen zetten om duurzaam vervoer in de hoofdstad te promoten.

Ter ondersteuning van het groeiend wagenpark met waterstofvoertuigen gaat HysetCo in 2021 twee tankstations in de regio Parijs te bouwen. Er zal er één komen in Porte de Saint-Cloud. Op dit moment staan er drie tankstations in de stad en het bedrijf mikt op ongeveer 20 stations tegen het einde van 2024.

De voorzitter van HysetCo, Loïc Voisin, zegt: “We zijn verheugd om de vaardigheden en erkende knowhow van Slota toe te voegen aan het unieke aanbod van HysetCo, dat infrastructuur, voertuigen en het gebruik van ‘s werelds grootste vloot waterstoftaxi’s combineert. In deze belangrijke fase bevestigt HysetCo zijn innovatieve positionering op het snijvlak van emissievrije waterstof stedelijke mobiliteit, evenals zijn sterke groeimomentum dat bijdraagt aan vervuilingsvrije steden vandaag en in de toekomst.”


Bron: Air Liquide

Categorieën: AutoTanken

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: