De producent van generatoren e-power heeft in samenwerking met de Belgische start-up Ziero een stroomgroep ontwikkeld op waterstof. De installaties staat al een week te draaien bij Jos Pierard in Sint-Truiden. 

Vanaf 1 januari 2022 gelden nieuwe en strengere milieunormen voor stroomgroepen met een diesel- of benzinemotor. E-power en Ziero spelen hierop in door het ontwikkelen van een waterstofgenerator. De nieuwe stroomgroep werkt niet met een brandstofcel, maar met een conventionele 3,7 liter benzinemotor die omgebouwd is om op waterstof te draaien. De CO2-uitstoot zal hierdoor nihil zijn. Door niet op volledig vermogen te draaien zal er bij de verbranding van waterstof ook geen NOx-uitstoot zijn.

De blauwe stroomgenerator met een vermogen van 45kVa heeft de afgelopen week proefgedraaid bij Jos Pierard in Sint-Truiden. Hier wordt verder ervaring opgedaan in de praktijk. De waterstofgenerator is ongeveer 20 procent duurder dan een gewoon toestel. E-power verwacht dat de prijs de komende periode zal dalen en daardoor betaalbaarder wordt. Er zijn geen technische detail prijsgegeven over de generator.


Bron: PressReader

Categorieën: Aggregaat

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: