Vorig jaar mochten ze zich al de ontwerpers van ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto noemen. Eco-Runner Team Delft verlegt dit jaar met hun EcoRunner XIII opnieuw de grenzen van duurzame mobiliteit. Ook is er de ambitie om een wereldrecord te behalen.

Het Eco-Runner Team Delft is een jaarlijks terugkerend project, waarin een team van 24
studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft binnen een jaar een compleet nieuwe en efficiënte waterstof aangedreven auto ontwerpen en ontwikkelen.

Wereldrecord

Voortbouwend op het succes van het team van vorig jaar, dat een uitzonderlijke efficiëntie bereikte, stelt het team ambitieuze doelen voor dit jaar. Het hoofddoel van het team van 2022-2023 is om officieel het wereldrecord te verbreken voor de langste afstand ooit gereden door een waterstofauto zonder te tanken. Dat record ligt momenteel op 2055 kilometer

Efficiëntie en robuustheid

Het verschil met vorig jaar is dat hier een robuustere auto voor nodig is. Bij dergelijke lange afstanden kan namelijk waarbij materiaalmoeheid op gaan treden. Daarom is de stevigheid significant verbeterd. Daarnaast is de nieuwe vorm van de auto ontworpen om optimaal te kunnen presteren tijdens de wereldrecordpoging waarbij een zo laag mogelijke luchtweerstand essentieel is. Kortom, de studenten zijn druk bezig geweest met het vinden van een balans tussen efficiëntie en robuustheid.

Bijna klaar

Ondertussen is de auto bijna klaar en werken de studenten elke dag hard vanuit de Dream Hall,
een speciaal ingerichte locatie op de campus van de Technische Universiteit Delft. In juni
vindt de wereldrecordpoging plaats. We wensen ze alvast veel succes!

Categorieën: Wedstrijd

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: