Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst onze HyRange Waterstof Range Extender aangesloten op waterstof en op onze step. Doel was om te testen of ons HyRange concept ook daadwerkelijk werkt. En dat doet het! We zijn heel trots op het team en een grote stap verder.

Na 2 maanden van ontwikkelen, testen en bouwen van de componenten van de Waterstof Range Extender, was vrijdag een spannende dag. Want alles wat we hebben uitgedacht, kwam voor de eerste keer samen in het Waterstof lab van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Na eerst wat testen om te kijken of er verschillen zijn tussen de standaard controller van de brandstofcel en ons onze eigen controller, was het tijd om alles aan te sluiten op de step en om voor het eerst ook de step daadwerkelijk op te laden èn de motor te laten draaien.

Zie hier het resultaat:

Vervolgstappen

Volgende stappen zijn om de waterstof voorziening mobiel te maken. Hiervoor zijn we in gesprek met leveranciers van waterstof cylinders en druk regulators om een zo praktisch mogelijke oplossing te vinden.

Ook zijn we nog op zoek naar een praktische manier om de range extender te kunnen opladen. Hiervoor hebben we al een aantal ideeën verzameld, maar heb je nog tips, laat het ons weten.

Categorieën: Project HyRange

2 reacties

Steffen · 16 maart 2020 op 12:32

Keep up the good work! Looking forward to following your progress.
What are your concerns regarding safety of the hydrogen container?
Best
Steffen

    Frank Mietes · 16 maart 2020 op 17:06

    Thanks. For this prototype we have taken sufficient safety measures. Connecting the hydrogen cylinder to the scooter is something that needs to be done with care. Also we now use manual adjusting of the hydrogen pressure. In the next model this output pressure will be at a preset level

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *