Op de komende internationale autotentoonstelling IAA in Frankfurt onthult BMW het prototype van de BMW i Hydrogen NEXT. Deze wagen heeft de basis van de X5 en is voorzien van een brandstofcel.

Wij hebben al eerder laten weten dat BMW serieus werk maakt van een model met aandrijving op waterstof. Nu zijn de eerste beelden naar buiten gekomen en vanaf volgende week is het prototype te zien op de IAA. De BMW i Hydrogen NEXT heeft als basis de huidige X5. Het grote voordeel van aandrijving op waterstof is de combinatie van 0 uitstoot en hoog potentieel qua rijbereik. Een gouden combi waardoor BMW en andere merken potentieel zien in de waterstof-aandrijving.

BMW Group verwacht in 2022 de volgende generatie brandstofcel-elektrische aandrijfsystemen te presenteren in een auto op basis van de huidige BMW X5, die in beperkte aantallen wordt geproduceerd. De BMW i Hydrogen NEXT geeft een eerste indruk van wat dit model in petto heeft. BMW Group biedt op zijn vroegst in 2025 waterstofauto’s aan, maar de timing hangt af van de vraag uit de markt en de algemene omstandigheden.

Bron: BMW Group

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: