JCB heeft de allereerste op waterstof aangedreven graafmachine gebouwd. Dit prototype is 12 maanden getest op JCB’s steengroeve.

JCB heeft als eerste bedrijf in de wereld het prototype van een 20-tons graafmachine onthuld. Eerder dit jaar maakte Hyundai Construction Equipment bekend dat ze werken aan een waterstof graafmachine, maar JCB is ze een stap voor met een werkend prototype.

De 20-tons 220X graafmachine aangedreven door een waterstof brandstofcel heeft in JCB’s steengroeve alle strenge testen doorstaan en heeft daarmee bewezen een goed alternatief te zijn voor de reguliere graafmachines. Op dit moment zijn er nog geen technische gegevens bekend. Tevens wordt ook niet aangeven wanneer de graafmachine in productie wordt genomen.

Lord Bamforf, Chairman JCB zegt “De ontwikkeling van de eerste waterstof aangedreven graafmachine is heel spannend in onze missie naar een koolstofvrije wereld. In de komende maanden zal JCB deze technologie blijven ontwikkelen en verfijnen met geavanceerde tests van onze prototypemachine en zullen we voorop blijven lopen op het gebied van technologieën die zijn ontworpen om een koolstofvrije toekomst op te bouwen.”

Bron: JCB

Categorieën: Transport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *