Als eerste partij in Nederland lanceert VSL een mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstof. Vanaf vandaag kan de mobiele faciliteit worden ingezet voor het kalibreren van waterstofpompen bij tankstations. De onthulling was bij PitPoint in Arnhem.

Om waterstof commercieel aan te kunnen bieden is het voor openbare waterstoftankstations wettelijk verplicht om de pompen te laten certificeren door een hiertoe aangewezen instantie. Op die manier weten afnemers van waterstof aan de pomp zeker dat ze de hoeveelheid ontvangen waarvoor ze hebben betaald. Sinds vandaag biedt VSL als eerste in Nederland de houders van waterstoftankstations de mogelijkheid om hun pomp te laten kalibreren door middel van een mobiele kalibratiefaciliteit. Pomphouders kunnen nu de verplichte certificering voor het commercieel aanbieden van waterstof verkrijgen. 

“In het kader van de energietransitie, zullen steeds meer nieuwe vormen van brandstof worden gebruikt, zoals waterstof. Om drempels voor het gebruik van waterstof weg te nemen is het belangrijk dat afnemers erop kunnen vertrouwen dat de waterstofpompen bij tankstations accuraat zijn. Wij zijn er dan ook trots op dat wij met deze eerste mobiele kalibratiefaciliteit in Nederland kunnen bijdragen aan dat vertrouwen.”

Fabienne van Booma, Managing Director VSL

Waterstof wordt afgerekend per kilo. De mobiele kalibratiefaciliteit van VSL tankt de waterstof zoals een auto dat zou doen en kan vervolgens exact wegen hoeveel brandstof er is afgenomen. Door dit te vergelijken met de meter op de pomp, kan exact worden bepaald of de meter correct is afgesteld. Het concept voor de mobiele unit is in Europees verband ontwikkeld.

Bron: VSL

Categorieën: Tanken

1 reactie

Jos van Kemenade · 3 mei 2021 op 20:26

Aan meer Waterstoftankstations in mijn woonomgeving. Ik heb al een waterstofauto, maar kan enkel op een afstand van 35 kilometer waterstof tanken. Dom van mij dan-wel laks van de overheid. Een vogel moet ook eerst een nest hebben, alvorens hij eieren kan leggen. Ik hoop da de energie-transitie sneller zijn intrede doet. Succes gewenst met de uitrol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: