De regio Amsterdam heeft er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag is dan ook een waterstofstation aanwezig. Den Ruygenhoek nabij Hoofddorp is het eerste vulpunt van Shell in Nederland. 

Met het nieuwe waterstofstation van Shell erbij telt Nederland nu vijf openbare vulpunten voor particulieren met een waterstofauto. Bij het station Den Ruygenhoek zijn naast waterstof ook de traditionele brandstoffen aanwezig. Hiermee zijn ze het eerste tankstation in Nederland. De waterstof vulpunt wordt de komende weken uitvoerig getest en daarna volledig opengesteld.

Lisa Montanari, Hydrogen Commercial Manager bij Shell, en olympisch surfboarder Kiran Badloe hebben er als eerste getankt.

In het persbericht beschrijft Shell de mogelijkheden die ze zien voor waterstof in de mobiliteitssector. Tevens wordt specifiek aangeven dat waterstof een goede optie kan zijn voor ‘zero emissie’ stadslogistiek, omdat alleen elektrisch rijden een zware belasting is op het elektriciteitsnet. Om ook te zorgen dat er voor de stadlogistiek de juiste vervoermiddelen beschikbaar komen gaat Alles over waterstof een Hydro CargoBike ontwikkelen.


Bron: Shell

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: