In het Duitse Noordrijn-Westfalen gaat Enapter een massaproductiefaciliteit bouwen voor AEM-elektrolysers. De ‘Enapter Campus’ zal worden gebouwd in de klimaatgemeenschap van Saerbeck.

Enapter wil de productie van de zeer efficiënte Anion Exchange Membrane (AEM) elektrolyser modules gaan opschroeven naar 100.000 per jaar in 2022. Met de bouw van de ‘Enapter Campus’ wordt daar de faciliteiten voor gecreëerd. Naast de productiefaciliteit zal er een uitgebreide R&D-faciliteiten komen. Op dit moment worden in 33 landen de AEM-elektrolysers van Enapter gebruikt om fossiele brandstoffen te vervangen door groene waterstof.

De campus wordt op 76.000 m² grond gebouwd in de klimaatgemeenschap van Saerbeck. Dit is gelegen op 30 km van de Münster. De bouw start in 2021 en zal naar verwachting in 2022 gereed zijn. De Enapter Campus zal draaien op de overvloedige hernieuwbare energie van Saerbeck’s zonne-, wind- en biomassacentrales – en van de eigen zonnepanelen en waterstofopslagsystemen van The Campus.

“We waren overweldigd door de uitzonderlijke omstandigheden voor groene bedrijven aangeboden in heel Duitsland. We onderzocht 140 locaties voor onze Campus. Saerbeck heeft ons echter overgehaald met 100% lokaal geproduceerde hernieuwbare energie en de uitstekende infrastructuur. We hebben de perfecte locatie gevonden voor het opschalen van de productie van onze baanbrekende AEM elektrolysertechnologie – en een stap dichter bij het betaalbaar en toegankelijk maken van groene waterstof voor iedereen.” – Sebastian-Justus Schmidt, voorzitter bij Enapter.


Bron: Enapter

Categorieën: Elektrolyse

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *