ENGIE EPS heeft zijn op waterstof gebaseerde energieopslagsysteem geïnstalleerd in het Griekse Agkistro. De nabijgelegen waterkrachtcentrale levert de duurzame energie om er groene waterstof van te maken.

De apparatuur van ENGIE EPS in Agkistro bestaat uit een waterstof ´Power-to-Power´-systeem. De elektrolyser zet elektriciteit om in waterstof, het zogeheten ´Power-to-Gas´. Een brandstofcelsysteem zet de opgeslagen waterstof weer om naar elektriciteit als daar behoefte aan is. Het systeem produceert de waterstof met de continue beschikbaar hernieuwbare energie van de naastgelegen waterkrachtcentrale. De totale waterstof opslag in het energieopslagsysteem is 500 kWh.

“ENGIE EPS is pionier op het gebied van waterstof sinds 2005, en is in de voorhoede van de batterij-opslag en microgrids sinds 2012”, zei Carlalberto Guglielminotti, CEO en General Manager van ENGIE EPS “Met de afronding van de agkistro-fabriek is onze waterstoftechnologie nu in 4 continenten bewezen als de enige beschikbare optie om microgrids 100% groen te maken. Voor de toekomst richten we ons ook op mogelijkheden op het gebied van systeemintegrator en technologieleverancier, waarbij we gebruikmaken van ons gepatenteerde technologieplatform en ongeëvenaarde waterstof- en opslagervaring voor onze Industrial Solutions-productlijn”.

Het energieopslagsysteem is ontwikkeld binnen het Europese innovatieproject ‘Remote area Energy supply with Multiple Options for integrated hydrogen-based Technologies’ (REMOTE). Het project heeft tot doel de voordelen van op waterstof gebaseerde technologieën voor de opslag van hernieuwbare energie aan te tonen in off-gridgebieden.


Bron: ENGIE EPS

Categorieën: Elektrolyse

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: