Andrea Caviglia (Quantum Nanoscience) krijgt van de European Research Council (ERC) een Proof of Concept-beurs. Het project waar met deze beurs aan gewerkt zal worden heet ‘H2OXIDES’

Andrea Caviglia, Associate Professor aan het Kavli Institute of Nanoscience, heeft een beurs ontvangen voor het project ‘H2OXIDES’. Het betreft de ontwikkeling van gevoelige waterstofsensoren. Als duurzame energiedrager is waterstof een essentieel onderdeel van onze toekomstige koolstofarme economie. Helaas is de hoge ontvlambaarheid van lucht-waterstofmengsels, in combinatie met de energie die nodig is om de verbranding op gang te brengen, een veiligheidsrisico. Efficiënte waterstofsensoren zijn daarom een cruciaal element van de toekomstige waterstofeconomie.

Het waterstofmolecuul is licht en heeft een hoge diffusiviteit, wat de detectie van waterstof en het voorkomen van lekken uitdagend maakt. Wat nodig is zijn verbeteringen van de materiële platforms die voor de detectie worden gebruikt. Binnen het ‘H2OXIDES’ project wil de TU Delft-groep dergelijke hoogwaardige materialen en sensoren ontwikkelen.

Bron: TU-Delft

Categorieën: SubsidieWaterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: