De Trilobis is een 20 meter lange waterstof eco-jacht en woonboot voor zes personen. Het bestaat uit vier niveaus verbonden door een wenteltrap. Het is ontworpen door Giancarlo Zema voor SemiSubGeneration. Ze zijn opzoek naar investeerders om de Trilobis te gaan produceren.

Het Italiaanse SemiSubGeneration heeft een aantal jaren geleden een futuristische waterstof aangedreven jacht met een onder water observatiebol laten ontwerpen door Giancalo Zema. Op dit moment zitten ze in de afrondende technische fase van de Trilobis. Er wordt nu gezocht naar internationale investeerders om het project wereldwijd te lanceren.

De Trilobis is een 20 meter lang jacht voor zes personen. Het bestaat uit vier niveaus die inwendig met elkaar verbonden zijn door een wenteltrap. Het bovenste niveau ligt 3,5 meter boven de zeespiegel. Hier bevindt zich de stuurkamer. Het is mogelijk om in korte tijd 360 graden om de as te draaien. 

De kajuit ligt op het tweede niveau, dat 1,4 meter boven water ligt. Hier is ook het (kleine) dek dat met een reling is beveiligd. Op het niveau van tachtig centimeter onder zeeniveau, half onder water, zijn de hutten en badkamers. Hier is ook de machinekamer.

Drie meter onder zeeniveau (volledig onder water) bevindt zich een transparante observatiebol. Die is gemaakt van hoogwaardig acryl en biedt plaats aan zes zitplaatsen.

De fotovoltaïsche panelen op de top vangen en slaan de zonne-energie op. De elektrische motoren worden aangedreven door waterstofbrandstofcellen die alleen water als afvalmateriaal produceren. Er zijn verder geen technische details bekend.Bron: Innovation Origins
Foto’s: ©Semisubgeneration

Categorieën: Scheepvaart

1 reactie

Verstegen · 18 januari 2021 op 14:22

Omvormer om van stroom waterstof te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: