De Chinese fabrikant GAC heeft tijdens de GAC TECH DAY 2022 zijn nieuwe concept car onthuld, genaamd Space. Dit voertuig is een futuristische minivan, waarvan de aerodynamische carrosserie een luxueus interieur bevat. De GAC Space is een rollende ‘woonkamer’ en is ook uitgerust met een autonoom rijsysteem en waterstof brandstofcel.

Guangzhou Automobile Cie (GAC) is één van de grootste autofabrikanten. Ter gelegenheid van een dag gewijd aan technologische innovaties onthulde het merk de Space. De Space is een elektrisch aangedreven futuristische MPV met een brandstofcel aan boord die waterstof omzet in elektrische energie. Uitgebreide technische specificaties geeft GAC niet prijs. Wel laat de fabrikant weten dat er op een volle brandstoftank 650 kilometer mee gereden kan worden.

Gigantische vleugeldeuren aan de dakbogen bieden de achterpassagiers toegang tot het binnenste ruime gedeelte. Aan de voorzijde zitten wel twee reguliere portieren voor de bestuurder en zijn bijrijder. Al is een bestuurder niet nodig, want de MPV kan geheel zelfstandig rijden. Voorin zitten dan ook twee draaibare zetels, zodat er een soort huiskamer ontstaat.

GAC doet verder geen uitspraken over de productieplannen. In 2020 presenteerde GAC tijdens de Tech Day 2020 het concept van de Aion LX Fuel. Hierna is de communicatie stilgevallen. Wij hopen dat de Space niet bij een studiemodel blijft.


Bron: GAC

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: