Op de open dag in Héricourt onthulde GAUSSIN twee waterstof voertuigen voor transport op logistieke hubs en haventerminals. De Hydrogen Powerpack in de voertuigen zijn in samenwerking met CEA-Liten ontwikkeld.

De Franse Gaussin is gespecialiseerd in het ontwerpen en de assembleren van voertuigen voor logistiek en handling. Het heeft al ruime ervaring in elektrische voertuigen. Ze hebben twee waterstof voertuigen gelanceerd die op waterstof rijden: de ATM-H2 en de APM-H2. ATM-H2 is voor logistieke knooppunten en heeft een trekvermogen van 38 ton. De APM-H2 is speciaal voor transport van containers op haventerminals. Het voertuig heeft een trekcapaciteit van maximaal 75 ton.

Er is totaal 5 kg waterstof op 350 bar aan boord. De waterstof zit opgeslagen in tanks die ontwikkeld en geproduceerd zijn door Faerecia. De voertuigen zijn uitgerust met Hydrogen Powerpack die zijn ontwikkeld in samenwerking met het CEA-Liten. In de brandstofcel wordt waterstof gecombineerd met de zuurstof in de lucht om elektriciteit te produceren met water als het enige afvalproduct.


Bron: GAUSSIN

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: